Hvad er Yoga?

Yoga

 

Yoga er ikke fitness, men vi arbejder med vores krop. Kroppen er vores redskab.

Yoga kan oversættes til "at forene eller skabe harmoni mellem krop og sind".

 

Yoga er smidighed, balance og styrke på samme tid. Vi mærker kroppen gennem øvelser/stillinger (asanas) og bruger vores vejrtrækning som ledesnor. Vi skal koncentere os og være til stede i nuet uden at stræbe efter at komme et andet sted hen.

Vi skal arbejde med vores krop, undersøge dens grænser og respektere den.

Det gælder ikke om at presse kroppen eller bruge en masse energi, men om at balancere energien og MÆRKE kroppen.

 

Yoga er både fysisk hårdt men også roligt og "flydende" på samme tid. Nogle stillinger kræver styrke, nogle stillnger kræver mere balance. Men hele tiden skal vi fokusere og koncentrere os.

 

Yoga giver os en bedre kontakt til vores krop og gør os mere smidige. Det kan bruges i andre sammenhænge, hvad enten du er løber, fodboldspiller eller andet, så vil du kunne mærke forbedringen/følingen med din krop og den vil give dig et endnu større udbytte af din træning. Feks kan nævnes, at bevægeligheden øges, vejrtrækningen koncentreres og kan holdes stabilt.

 

Man kan øve sig og arbejde med yoga hele livet, og hele tiden vil det være muligt at komme dybere ind i stillingerne/øvelserne.

Vi forsøger at være så tæt på kroppen og åndedrættet som muligt. Når vi laver yoga og medationer og øver os i mindfullness, registrerer vi tanker og følelser men vender hele tiden fokus tilbage på kroppen og åndedrættet. Kocentrerer os om øjeblikket og registrerer kroppens tilstand som den er, lige her og lige nu.

 

 

Remember to take care of yourself.

Sometimes you forget, because you're too busy taking care of other people.

You are important too.Remember to take care of yourself.

Sometimes you forget, because you're too busy taking care of other people.

You are important too.